Korisni savjeti za naše pacijentice - smanjenje ženskih grudi

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića smanjenje ženskih grudi predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijentice.

PRIJE OPERACIJE

 • Operativnom zahvatu prethodi rutinska preoperativna obrada pacijentice, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te internistički pregled s EKG-om.
 • Neposredno prije operativnog zahvata, u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijenticom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi operacija smanjenja grudi što bolje uspjela i kako bi se postigla što veća simetrija između lijeve i desne strane, prilikom završnog preoperativnog pregleda odnosno neposredno prije zahvata potrebno je napraviti vrlo precizan crtež na grudima, prilikom kojega najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića te njegova minucioznost. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Osim inovacija u području kirurške tehnike, Dr. Tončić se prilikom operacije smanjenja i podizanja ženskih grudi najviše oslanja na svoj smisao za oblikovanje.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije operacije smanjenja ženskih grudi, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijentice za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijenticama koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i zahvat obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijentice koje dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijentica uopće pogodna za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijentice u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijenticom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Operaciju smanjenja grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.
 • U poliklinici pacijentica boravi ukupno 24 sata: 1 sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijenticom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon smanjenja grudi te traje u najvećem broju slučajeva oko desetak dana do dva tjedna. Šavovi se odstranjuju deset dana nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijentica je sposobna za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon operacije smanjenja grudi iznose 14 dana do tri tjedna. Deseti dan nakon operacije se odstranjuju šavovi s operativnog reza što bi radi kontrole bilo poželjno obaviti u našoj poliklinici. Nakon 14 dana oporavka (kućne njege) pacijentica se može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti. U razdoblju od 30 dana nakon operacije pacijent se mora čuvati težih fizičkih aktivnosti i dizanja teških tereta.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije smanjenja grudi iznosi desetak dana do dva tjedna, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijentice ispratiti u cijelosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.
 • Kod pacijentica koje puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje tjedan dana prije operacije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijentice - smanjenje ženskih grudi