Korisni savjeti za naše pacijente - otoplastika

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića korekcija odstojećih uški predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

Operativnom zahvatu estetske korekcije ušiju prethodi rutinska preoperativna obrada pacijenta, koja obuhvaća laboratorijske nalaze krvi te pregled i konzultacije u našoj poliklinici.

Neposredno prije operativnog zahvata, u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.

Kako bi estetska korekcija uši bila što uspješnija, neposredno prije zahvata potrebno je napraviti precizan plan operacije koji predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha zahvata.

Prije estetske korekcije odstojećih uški treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i poslije operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.

Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske važno je znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo je li korekcija ušiju uopće opcija, kojom bi se postiglo značajno estetsko poboljšanje, koje pacijent želi. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje zahvata operacije ušiju- otoplastika te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

Otoplastiku izvodimo u lokalnoj anesteziji te je za pacijenta zahvat bezbolan.

U poliklinici pacijent boravi oko nekoliko sati: 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor poslije operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu na području  Zagreba.

OPORAVAK

Visoki postotak uspjeha u Poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.

Iz navedenih razloga, Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.

Postoperativni oporavak je individualan nakon ove operacije te traje oko tjedan dana. Zavoj oko glave nosi se 7 dana, nakon čega se odstranjuju šavovi, a već desetak dana poslije operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima. Prvih 1 - 2 mjeseca poslije operacije treba izbjegavati sportove i sve aktivnosti koje bi mogle dovesti do povrede ušiju.

BORAVAK U ZAGREBU

Boravak u Zagrebu koji preporučamo nakon otoplastike iznosi najmanje jedan dan, uz napomenu da svakako preporučamo kontrolu sedmi dan nakon operacije, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šave te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak, inzistiramo na dovoljno dugom boravku u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb Hrvatska, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - otoplastika