Korisni savjeti za naše pacijente - lifting lica

Iako za iskusan kirurški tim pod vodstvom Dr. Tončića lifting lica predstavlja rutinski zahvat, profesionalni pristup od nas zahtjeva da posebnu pažnju posvetimo preoperativnoj pripremi pacijenta.

PRIJE OPERACIJE

 • Pacijenti prije liftinga lica trebaju obaviti internistički pregled (EKG) i laboratorijske pretrage krvi. Po potrebi, laboratorijske nalaze i pregled interniste s EKG-om pacijent može napraviti i u dogovoru s nama dan prije operacije ili čak na sam dan operacije.
 • Neposredno prije operativnog zahvata u našoj poliklinici još jednom obavljamo razgovor s pacijentom te finalnu preoperativnu konzultaciju i pregled.
 • Kako bi operacija liftinga lica što bolje uspjela, prilikom završnog preoperativnog pregleda, odnosno neposredno prije zahvata, potrebno je napraviti vrlo precizan crtež kojim će ići budući kirurški rez. Tom prilikom najviše do izražaja dolazi crtačko i slikarsko iskustvo Dr. Tončića. Crtež koji se napravi prije operacije je izvrsna orijentacija te on već predstavlja veliki i vrlo značajan korak do konačnog uspjeha operacije.
 • Prije bilo koje vrste kirurških zahvata, a posebno prije liftinga lica, treba prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu kao: Aspirin, Andol ili Acisal. To je također jedan od vrlo bitnih faktora u pripremi pacijenta za kirurški zahvat, jer na taj način preveniramo eventualna neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vrijeme i nakon operacije, što nam znatno pospješuje i ubrzava oporavak te poboljšava rezultat operacije.
 • Kako bismo izašli u susret našim pacijentima koji dolaze izvan Hrvatske, omogućili smo im da se preoperativni pregled i operacija obave istom prilikom (prilikom istog posjeta Zagrebu). Za pacijente koji dolaze izvan Hrvatske je važno znati da se inicijalna konzultacija može obaviti i telefonski te putem interneta. Tijekom inicijalne konzultacije procjenjujemo da li je pacijent uopće pogodan za ovu vrstu zahvata. Prilikom dolaska pacijenta u Zagreb vršimo i finalnu preoperativnu konzultaciju tijekom koje, u dogovoru s pacijentom, definiramo sve detalje ovog zahvata te nakon nje pristupamo i samoj operaciji.

ANESTEZIJA I ZAHVAT

 • Operaciju liftinga lica izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.
 • U poliklinici pacijent boravi ukupno 24 sata: 1 sat traje preoperativna priprema, oko 3 sata sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

OPORAVAK

 • Visoki postotak uspjeha u Poliklinici Dr. Tončića, osim velikom iskustvu našeg kirurškog tima i vrlo preciznim i usavršenim kirurškim tehnikama, možemo zahvaliti i dobro organiziranoj i visoko stručnoj postoperativnoj njezi.
 • Iz navedenih razloga, Dr. Tončić i njegov tim inzistiraju na redovitim kontrolama i svakodnevnom kontaktu s pacijentom, kako bi se period oporavka što uspješnije i bez komplikacija priveo kraju.
 • Postoperativni oporavak je individualan nakon face liftinga te traje u najvećem broju slučajeva oko desetak dana. Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.
 • BORAVAK U ZAGREBU koji preporučamo nakon operacije liftinga lica iznosi desetak dana do dva tjedna, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.
 • OPORAVAK I IZOSTANAK S POSLA nakon operacije face liftinga iznose 14 dana. Sedmi dan nakon operacije se odstranjuju šavovi, a dva tjedna nakon operacije pacijent se može uključiti u normalne životne i profesionalne aktivnosti.
 • Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.
 • Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.
 • Kod pacijenata koji puše, od presudne je važnosti za dobar ishod operacije da prestanu s pušenjem najmanje tjedan dana prije operacije pa sve do dva tjedna nakon operacije. To je jedan od faktora koji ima gotovo ključni utjecaj u procesu cijeljenja.

POTPUNA USLUGA

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Korisni savjeti za naše pacijente - lifting lica