Smanjenje muških grudi

SMANJENJE MUŠKIH GRUDI - KOREKCIJA GINEKOMASTIJE

Korekcija ginekomastije prije i poslije zahvata

Muške grudi mogu biti značajnije izražene, što može predstavljati ozbiljan estetski i psihološki problem. U našoj poliklinici uspješno smanjujemo povećane muške grudi metodom liposukcije, a ako je osim masnog tkiva prisutno i žljezdano tkivo, tada ga odstranjujemo i kirurškim putem. U slučaju da su bradavice na muškim grudima prevelike, i njih možemo smanjiti tijekom ovog zahvata. Osim što su rezultati smanjivanja muških grudi u pravilu vrlo dobri , oni su i trajni. Oporavak je brz i bezbolan, a tragovi operacije neprimjetni.   

ŠTO UZROKUJE GINEKOMASTIJU?

Povećanje muških grudi može nastati na dva načina:

Uslijed dobroćudnog povećanja žljezdanog tkiva na muškim grudima radi prevage ženskog hormona (estrogena) u adolescentnih muškaraca i preosjetljivosti žlijezde na estrogen.

Uslijed nakupljanja masnog tkiva na muškim grudima.

Rezultat i jednog i drugog nakupljanja tkiva je taj, da muške grudi dolaze više do izražaja. U oba slučaja može se pristupiti operaciji otklanjanja nakupina, bilo žljezdanog, bilo masnog tkiva.

USPJEŠNA I PROVJERENA METODA SMANJIVANJA MUŠKIH GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI

Ukoliko je riječ pretežno o masnom tkivu, tada se koristimo metodom liposukcije. U takvim slučajevima, masno tkivo se odstranjuje vrlo tankim kanilama kroz rez od 5 mm, tako da ožiljka nakon operacije gotovo niti nema. Ako je osim masnog tkiva značajnije prisutno i žljezdano tkivo, osim liposukcije moramo i kirurškim putem odstraniti žljezdano tkivo. Kirurški rez se izvodi na samom rubu bradavice, te se žljezdano ili masno tkivo izvlači kroz taj mali rez, koji je kasnije, kada se kirurški zašije, potpuno nezamjetan.

Prilikom ovog zahvata mogu se smanjiti i bradavice na muškim grudima, ukoliko su prevelike.

Smanjenje muških grudi se najčešće izvodi u općoj anesteziji, koju u našoj poliklinici vodi liječnik anesteziolog, vrhunski stručnjak.

PREDNOSTI SMANJIVANJA MUŠKIH GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI

  • 30-godišnje iskustvo naših kirurga s uklanjanjem ginekomastije
  • Korištenje provjerenih operativnih metoda
  • Bez ožiljaka i tragova operacije
  • Trajni rezultati uklanjanja ginekomastije
  • Lagani oporavak uz nadzor i postoperativno praćenje
  • Zadovoljstvo pacijenata tretmanom u našoj poliklinici

Najčešća pitanja i odgovori:

Cijena korekcije ginekomastije se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije. Važno je napomenuti da cijena zahvata u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Kako bismo procjenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također vršimo specifična mjerenja koja su nam potrebna za određivanje opsega zahvata i postizanje željenog rezultata.

Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam možete poslati i fotografije prsa kako bismo obavili za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat.   

Pacijenti za redukciju ginekomastije u Poliklinici dr. Tončić su stariji od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama.

Korekciju ginekomastije najčešće izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijenti tijekom zahvata spavaju i sam zahvat je za pacijenta bezbolan.

Ukoliko je riječ o manjoj regiji koja se tretira ovim zahvatom, operaciju je moguće izvoditi i u lokalnoj, odnosno u lokalno potenciranoj anesteziji.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Smanjenje muških grudi