Povećanje grudi

Ocijenjeno 4.8/5 na temelju 78 korisničkih recenzija
Poliklinika dr. Tončić


4.9-stars_Poliklinika_toncic

Operacijom povećanja grudi je važno postići pune, lijepe grudi prirodnog izgleda, koje naglašavaju ženstvenost i ispravljaju prijašnje nedostatke poput asimetrije, nerazvijenih grudi ili praznih grudi nakon poroda i dojenja.

Iako je riječ o tehnički jednostavnijem kirurškom zahvatu, za postizanje lijepih i skladnih grudi prirodnog izgleda, ova operacija od estetskog kirurga traži smisao za oblikovanje i proporcije, razumijevanje želja pacijentice i uvažavanje anatomskih karakteristika.

Stoga u našoj poliklinici pažljivo slušamo Vaše želje i zajednički odabiremo idealnu veličinu implantata u Vašem individualnom slučaju.

Povećanje grudi prije i poslije zahvata

 Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić o operaciji povećanja grudi: 

"U našoj poliklinici posvetit ćemo Vam punu pažnju i saslušati Vaše želje te odabrati implantate i kiruršku tehniku za najbolje rezultate povećanja grudi.

Smatramo da u današnje vrijeme, uz vrlo efikasne kirurške tehnike i izuzetno kvalitetne implantate, korekcija malih, nerazvijenih ili asimetričnih grudi za velik broj žena i djevojaka više ne bi trebala biti neostvareni san.

Možemo reći da je danas povećanje grudi jedna relativno jednostavna i sigurna operacija, koja u konačnici predstavlja ulaganje u kvalitetu života."

 

VIŠE OD 25 GODINA ISKUSTVA S OPERACIJOM POVEĆANJA GRUDI

Prilikom operacije povećanja grudi naši kirurzi se oslanjaju na dugogodišnje kirurško iskustvo i na osjećaj za umjetnost i oblikovanje. Ove osobine posebno dolaze do izražaja prilikom preoperativnog crteža i odabira implantata, kada treba dobro procijeniti veličinu i oblik implantata koji se ugrađuje.

 

PREDNOSTI OPERACIJE POVEĆANJA GRUDI U NAŠOJ POLIKLINICI:

  • 25 GODINA ISKUSTVA
  • ODABIR OPTIMALNIH IMPLANTATA ZA POSTIZANJE LIJEPIH GRUDI PUNOG VOLUMENA I PRIRODNOG IZGLEDA
  • KIRURZI SA SMISLOM ZA UMJETNOST I OBLIKOVANJE
  • BRZI OPORAVAK

 

KOJE SU NAJČEŠĆE INDIKACIJE ZA AUGMENTACIJU GRUDI U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

Operativne indikacije za augmentaciju grudi su raznovrsne; od malenih i nerazvijenih grudi, različitih asimetrija grudi, urođenih anomalija grudi do rekonstruktivne kirurgije grudi.

Vrlo često nam se javljaju žene kojima je lijepa forma i punoća grudi nestala nakon poroda i dojenja, kako bi im se augmentacijom vratio izgled lijepih i punih grudi.

 

KAKO ODABIREMO NAJBOLJE IMPLANTATE ZA SVAKU INDIVIDUALNU SITUACIJU?

Prilikom odabira implantata, doktori Rajko i Dinko Tončić posebnu pažnju posvećuju željama pacijentica. Pažljivo će saslušati želje pacijentice te će, oslanjajući se na svoje dugogodišnje iskustvo s operacijom povećanja grudi, izabrati optimalnu veličinu i oblik implantata.

Silikonski implantati su mekani te su vrlo prirodni na dodir ili pri pritisku na dojku. Stoga za povećanje grudi u našoj poliklinici koristimo silikonske implantate najboljih svjetskih proizvođača, najnovije generacije i visoke kvalitete. Koristimo isključivo implantate američkih tvrtki Mentor i Allergan te tvrtke Eurosilicone, koji su provjereni te imaju odgovarajuće certifikate za sigurnost pacijentica.

Nakon operacije povećanja grudi, pacijentica dobiva certifikat za implantate koji su ugrađeni.

 

KIRURŠKI REZ KOD POVEĆANJA GRUDI

Kirurški rez kod operacije povećanja grudi izvodimo u pazušnoj jami, oko bradavice ili ispod dojke. Obzirom na ove lokacije reza, ožiljak se nakon ovog operativnog zahvata ne vidi. Nakon zahvata pacijenticama savjetujemo da grudi ne izlažu suncu u razdoblju od 12 mjeseci nakon operacije, kako bi ožiljak dobro zacijelio i bio što manje vidljiv.   

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI:

Cijena operacije povećanja grudi se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije, odabira operativne tehnike i vrste implantata za željene rezultate. Važno je napomenuti da cijena augmentacije grudi u našoj poliklinici uključuje anesteziju, odabrane implantate i sve postoperativne kontrole te skidanje šavova.

Kako bismo procijenili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također biramo veličinu i oblik implantata i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vaših grudi za stručnu analizu. Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila ili telefonski dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat. 

Pacijentice za povećanje grudi u Poliklinici dr. Tončić su starije od 18 godina, dobrog općeg zdravlja, koje su detaljno odgovorile na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama. 

Augmentaciju grudi izvodimo u općoj anesteziji pod nadzorom vrhunskog liječnika, anesteziologa. Dakle, pacijentica tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenticu bezbolan.

U poliklinici pacijentica boravi 12 sati: 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenticu upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Pacijentica bez poteškoća može dojiti dijete, a dojka je dostupna svim medicinskim pretragama (UZV, mamografija, MR), jer se implantat nalazi ispod mliječne žlijezde ili ispod prsnog mišića.

Potrebno je ukloniti predrasude da silikonski implantati izazivaju pojavu karcinoma dojke. Nikada nešto slično nije dokazano i objavljeno u ozbiljnoj medicinskoj literaturi. Silikon ima široku primjenu u medicini i smatra se do sada najboljim materijalom za proizvodnju raznih implantata koji se ugrađuju u ljudsko tijelo, jer ga ljudski organizam izuzetno dobro podnosi. Od silikona se izrađuju umjetni srčani zalisci, pace-maker, kreme za kožu, dječje dudice, sredstva za podmazivanje injekcija i slično. Još nitko, tko se služi tim pomagalima, do sada nije izrazio bojazan za zdravlje pacijenata.

Operaciju povećanja grudi silikonskim implantatima, koja se počela izvoditi u ranim 60- tim godinama, ubrajamo u najmlađe zahvate estetske kirurgije. Od tada do danas, milijunima žena su ugrađeni silikonski implantati te su moguće reakcije na implantat vrlo dobro ispitane i dokumentirane. Moguća je blaga reakcija organizma na implantat, kao strano tijelo što u konačnici rezultira stvaranjem tanke ovojnice kao prirodne barijere prema implantatu. Izuzetno su rijetke reakcije odbacivanja, koje se manifestiraju u obliku upalne reakcije ili jače izražene kapsule.

Boravak u Zagrebu koji preporučujemo nakon operacije povećanja grudi iznosi 8 dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

 

Radi sigurnosti naših pacijentica te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijentica u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijentice pratimo u cijelosti od samog početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijentice i na dobar ishod operacije.

 

Put i smještaj u Zagrebu možemo organizirati našim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba odnosno Hrvatske. Svim pacijenticama koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Povećanje grudi