Mini lifting lica

Ukoliko je i vaša koža počela pokazivati prve znakove starenja, ako se vaše lice opušta i poprima tužan izgled, polako ostaje bez tonusa i prijašnjih kontura, minilift je za vas idealno rješenje .

 

Mini face lift  je kirurški zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža srednjeg dijela lica i vraća se izgubljena linije brade. Ovim se zahvatom postiže mladolik, svjež i odmoran izgled, a rezultati operacije vidljivi su i do desetak godina nakon zahvata. Za potpuni efekt pomlađivanja, mini face lift se može kombinirati i s drugim kirurškim zahvatima na licu.

 

Mini face lift je estetska operacija zatezanja lica, koja se najčešće izvodi kod pacijenata u mlađoj životnoj dobi ili kod onih srednje dobi, koji imaju višak kože u području srednjeg i donjeg dijela lica.

 

Naši kirurzi imaju preko 25 godina iskustva s operacijom mini liftinga lica i koriste niz provjerenih i usavršenih metoda za postizanje optimalno zategnutog lica, prirodnog izgleda, bez vidljivih tragova operacije.

 

Mini lifting lica prije i poslije zahvata- mladolik izgled nakon zatezanja kože i potkožja lica

KAKAV JE REZULTAT OPERACIJE ZATEZANJA LICA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

  • Lice mlađeg, prirodnog izgleda, postiže se mladenačka kontura lica
  • Optimalno zategnuta koža - bez opuštene kože ili pak previše zategnute kože s efektom maske. Minilift rješava problem kao što su opuštena koža te naboranost srednje i donje trećine lica, pogotovo oko ruba čeljusti
  • Očuvana mimika lica
  • Posebna pažnja posvećuje se postizanju simetrije lijeve i desne strane lica
  • Bez vidljivih ožiljaka i bez tragova operacije
  •  Učinak pomlađivanja koji traje 10-ak godina
  • Rezultat se može osvježavati ostalim zahvatima na licu poput tretmana botoksom i filerima
  • Vraćanje konture licu te svjež izgled

USAVRŠENA TEHNIKA MINIMALNIH OŽILJAKA –TRAGOVI OPERACIJE SKRIVENI ISPRED I IZA UŠKE 

Estetska operacija zatezanja lica, odnosno minilift, bazirana je primarno na odstranjivanju viška kože sa srednje i donje trećine lica kao i zatezanju i učvršćenju mišića lica, za razliku od klasičnog face lifta, kojim se korigira opuštena koža lice te centralnog dijela vrata, mini lift je fokusiran  primarno na korekciju donje polovine lica.

 

Ovisno o opsegu zahvata, kirurško pomlađivanje lica može trajati između 2 i 4 sata. Trajanje ovisi o opsegu i složenosti zahvata. Ukoliko se mini lifting kombinira s liposukcijom, tada se manji rezovi kroz koje se obavlja liposukcija rade ispod brade te ispod kuta donje čeljusti. Dužina kirurškog reza ne premašuje visinu ušne resice. Sljedeći korak je odizanje kože od potkožnog tkiva, čime se zateže dubinski sloj lica. Nakon zatezanja unutarnjeg sloja, pristupa se vertikalnom odstranjivanju viška kože i šivanju kirurškog reza. Ukoliko je potrebno radi se i rez od nekoliko centimetra ispod brade da bi se postiglo kirurško uklanjanje masti centralnog dijela vrata i dodatno zatezanje mišića vrata. Ovi se zahvati  mogu kombinirati i s ostalim zahvatima na licu, bilo korekcijom kapaka, postavljanjem implantata u bradu, dermoabrazijom perioralne regije itd.

 

Opseg zahvata ovisi o opuštenosti i kvaliteti kože te se planira s obzirom na  izgled lica i vrata.

 

Ožiljak je nakon ove operacije sakriven u prirodnoj bori ispred uške dok se drugi postavlja u vlasištu. S obzirom da i ovdje postupamo po principima estetske kirurgije maksimalno vodeći računa o detaljima, ožiljak je nakon oporavka gotovo neprimjetan.

 

Prilikom mini liftinga lica također koristimo princip dubinskog liftinga (SMAS lift; SMAS lifting), tijekom kojega se osim same kože zatežu i duboki slojevi lica, odnosno mišići lica. Na taj način se postiže dugotrajniji i potpuniji efekt mini liftinga.

MALI KIRURŠKI ZAHVAT ZA BRZI OPORAVAK

 

S-lifting lica je kirurški zahvat srednjeg opsega koji izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji. Ovakvim pristupom postižemo maksimalni estetski efekt uz minimalnu kiruršku traumu, što značajno smanjuje rizik od mogućih komplikacija te znatno ubrzava oporavak naših pacijenata.

 

KOJI ZAHVATI UPOTPUNJUJU UČINAK POMLAĐIVANJA NAKON LIFTINGA LICA?

Kao i uz kompletni lifting lica i vrata, i uz mini lifting lica se također mogu kombinirati različiti estetski zahvati, kao što su: korekcija gornjih i donjih očnih kapakadermoabrazija gornje i donje usne ili čeoni lifting te tretmani botulinum toksinom i dermalnim filerima na bazi hijaluronske kiseline.

 

JESTE LI DOBAR KANDIDAT ZA MINI LIFTING LICA?

Kako biste saznali što se može učiniti u Vašem individualnom slučaju, slobodno nam se obratite i pošaljite fotografije svojeg lica ili dođite na pregled u našu polikliniku. Tijekom preoperativnog pregleda i konzultacija  pažljivo ćemo saslušati Vaše želje i temeljem stručne procjene objasniti što se u Vašem slučaju može postići odabirom najpogodnije kirurške metode.

PRIJE OPERACIJE MINI LIFTINGA

Prije zahvata  iznimno je važno s kirurgom raspraviti sve detalje zahvata, upoznati se s procesom oporavka te jasno definirati ciljeve zahvata. Tijekom konzultacija s odabranim kirurgom trebali biste ga detaljno informirati o vlastitom zdravstvenom stanju, prethodnim operacijama, preboljenim i akutnim bolestima, alergijama i eventualnim farmakološkim terapijama. Uzimanjem lijekova poput Andola i Aspirina, koji razrjeđuju krv, povećava se rizik od jačeg krvarenja. Stoga je potrebno informirati liječnika o konzumaciji tih lijekova te ih prestati uzimati dva tjedna prije zahvata. Zahvat u prosjeku traje između sat i pol i dva sata, ovisno o količini masnog tkiva koje je potrebno ukloniti. Zahvat se uglavnom izvodi u lokalno-potenciranoj anesteziji, a ukoliko se ukaže potreba, zahvat se može obaviti i u općoj anesteziji.

 

NAKON OPERACIJE

 

Nakon zahvata dubinskog zatezanja kože lica, kao i kod svih drugih estetskih operacija, tretiranom je području potrebno neko vrijeme da se vrati u prvotno stanje. Osjet kože lica i uške postepeno se vraćaju unutar prvih mjesec dana. Ožiljci od zahvata su skriveni i s vremenom blijede.

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI:

Cijena mini liftinga se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i prema opsegu samog zahvata. Važno je napomenuti da cijena operacije zatezanja lica u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole i previjanja.

Mini lifting lica izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji, što znači da osim lokalnog anestetika pacijent dobiva i blago sredstvo za spavanje. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.

 U poliklinici pacijent boravi ukupno 10- tak sati : 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu na području Zagreba.

Kako bismo ustanovili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također definiramo i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vašeg lica za stručnu analizu.  Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat. 

Pacijenti za operaciju mini liftinga lica u Poliklinici dr. Tončić su mlađe osobe i osobe srednje dobi čija je koža na licu  opuštena. Pacijenti koji pristupaju ovom zahvatu su osobe dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama. 

Šminkati se možete deset dana nakon zahvata. 

Postoperativni oporavak nakon mini liftinga lica je individualan. U najvećem broju slučajeva traje oko tjedan dana do 10 ili 14 dana. Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon zahvata, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, uz napomenu da je veće tjelesne napore i teže fizičke aktivnosti potrebno izbjegavati unutar prvih mjesec dana nakon operacije. Prvi rezultati vidljivi su unutar nekoliko dana nakon zahvata, a finalan rezultat može se očekivati unutar dva mjeseca od zahvata.

Pacijentima nakon zahvata mini liftinga preporučamo boravak u Zagrebu u trajanju od tjedan do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

 

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo od početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

 

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Mini lifting lica