Mini lifting lica

Mini lifting lica je kirurški zahvat kojim se zateže opuštena i viseća koža na području lica. Ovaj zahvat  pacijentu donosi mlađi, svježiji i odmorniji izgled, a rezultati traju 10-tak godina.

 Mini lifting se najčešće izvodi kod pacijenata mlađe ili srednje dobi koji  imaju višak kože u području srednjeg i donjeg dijela lica. Naši kirurzi imaju 25 godina iskustva s operacijom mini liftinga i koriste niz provjerenih i usavršenih metoda za postizanje optimalno zategnutog lica prirodnog izgleda, bez vidljivih tragova operacije.

 

Mini lifting lica prije i poslije zahvata

KAKAV JE REZULTAT OPERACIJE ZATEZANJA LICA U POLIKLINICI DR. TONČIĆ?

  • Lice mlađeg, prirodnog izgleda
  • Optimalno zategnuta koža - bez suvišne kože ili pak previše zategnute kože s efektom maske
  • Očuvana mimika lica
  • Bez vidljivih ožiljaka i bez tragova operacije
  • S učinkom pomlađivanja koji traje 10-tak godina

USAVRŠENA TEHNIKA MINIMALNIH OŽILJAKA - SAKRIVENI TRAGOVI OPERACIJE 

Ožiljak je nakon ove operacije sakriven u naboru ispred uške i u kosi. S obzirom da i ovdje postupamo po principima estetske kirurgije maksimalno vodeći računa o detaljima, ožiljak je nakon oporavka gotovo neprimjetan.

Prilikom mini liftinga lica također koristimo princip dubinskog liftinga (SMAS lift), tijekom kojega se osim same kože zatežu i duboki slojevi lica, odnosno mišići lica. Na taj način se postiže dugotrajniji i potpuniji efekt mini liftinga.

MALI KIRURŠKI ZAHVAT ZA BRZI OPORAVAK

S-lifting lica je kirurški zahvat srednjeg opsega koji izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji. Ovakvim pristupom postižemo maksimalni estetski efekt uz minimalnu kiruršku traumu, što značajno smanjuje rizik od mogućih komplikacija te znatno ubrzava oporavak naših pacijenata.

 

KOJI ZAHVATI UPOTPUNJUJU UČINAK POMLAĐIVANJA NAKON LIFTINGA LICA?

Kao i uz kompletni lifting lica i vrata, i uz mini lifting se također mogu kombinirati različiti estetski zahvati, kao što su: korekcija gornjih i donjih očnih kapaka, dermoabrazija gornje i donje usne ili čeoni lifting te tretmani botulinum toksinom i dermalnim filerima na bazi hijaluronske kiseline.

 

JESTE LI DOBAR KANDIDAT ZA MINI LIFTING LICA?

Kako biste saznali što se može učiniti u Vašem individualnom slučaju, slobodno nam se obratite i pošaljite fotografije Vašeg lica ili dođite na pregled u našu polikliniku. Tijekom preoperativnog pregleda i konzultacija ćemo pažljivo saslušati Vaše želje i temeljem stručne procjene objasniti što se u Vašem slučaju može postići odabirom najpogodnije kirurške metode.

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI:

Cijena mini liftinga se definira na pregledu i konzultacijama s našim estetskim kirurzima. Cijena se određuje na temelju postavljene indikacije i prema opsegu samog zahvata. Važno je napomenuti da cijena operacije zatezanja lica u našoj poliklinici uključuje anesteziju i sve postoperativne kontrole i previjanja.

Mini lifting izvodimo u lokalno potenciranoj anesteziji, što znači da osim lokalnog anestetika pacijent dobiva i blago sredstvo za spavanje. Dakle, pacijent tijekom zahvata spava i zahvat je za pacijenta bezbolan.

 U poliklinici pacijent boravi ukupno 10- tak sati : 1 sat traje preoperativna priprema, oko sat i pol sam zahvat te ostatak vremena odmor nakon operacije. Po završenom postupku pacijenta upućujemo na kućnu njegu u okviru Zagreba.

Kako bismo ustanovili jeste li dobar kandidat za operaciju, potrebno je doći na pregled i konzultacije. Nakon što pažljivo saslušamo Vaše želje, prema Vašem individualnom slučaju razmatramo mogućnosti koje nam nudi estetska kirurgija. Tijekom pregleda također definiramo i najbolju metodu za postizanje željenog rezultata. Ukoliko niste iz Zagreba, uz kratak opis Vašeg problema slobodno nam pošaljite i fotografije Vašeg lica za stručnu analizu.  Naši će kirurzi pažljivo proučiti Vaše slike te ćete u najkraćem roku putem e-maila dobiti rezultate naše analize, uz plan zahvata, očekivane rezultate te predračun koji uključuje sve troškove vezane uz zahvat. 

Pacijenti za operaciju mini liftinga lica u Poliklinici dr. Tončić su mlađe osobe i osobe srednje dobi čija koža na licu je opuštena i viseća. Pacijenti koji pristupaju ovom zahvatu su osobe dobrog općeg zdravlja, koji su detaljno odgovorili na medicinska pitanja o svom zdravlju i navikama. 

Šminkati se možete deset dana nakon zahvata. 

Postoperativni oporavak je individualan nakon mini liftinga te traje u najvećem broju slučajeva oko tjedan do deset dana. Šavovi se odstranjuju tjedan dana nakon operacije, a već dva tjedna nakon operacije pacijent je sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, uz napomenu da izbjegava veće tjelesne napore u razdoblju od mjesec dana nakon operacije.

Boravak u Zagrebu koji preporučujemo nakon operacije mini liftinga iznosi tjedan do deset dana, kako bismo u našoj poliklinici mogli odstraniti šavove te oporavak pacijenta ispratiti u cijelosti.

 

Radi sigurnosti naših pacijenata te kako bismo im omogućili siguran i uspješan oporavak te postoperativno praćenje, inzistiramo na dovoljno dugom boravku pacijenta u Zagrebu. Na taj način ne prepuštamo ništa slučaju već oporavak pacijenta pratimo od početka do kraja, što ima ključni utjecaj na zdravlje pacijenta i na dobar ishod operacije.

 

Svim pacijentima koji dolaze izvan Zagreba, tj. Hrvatske, možemo osigurati ili rezervirati privatni ili hotelski smještaj u Zagrebu te pomoći oko organizacije leta i rezervacije avionskih karata. Pri dolasku u Zagreb, naše pacijente po potrebi dočekuje i naš vozač.

Korisni savjeti za naše pacijente

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Mini lifting lica