Kirurški zahvati na ruci i šaci

U sklopu Poliklinike dr. Tončić, osim estetskih zahvata, obavljaju se i razni funkcionalni zahvati poput operacija karpalnog i kubitalnog kanala.

Sindrom kubitalnog i sindrom karpalnog kanala često se nazivaju “bolestima računala ili mobitela”, a javljaju se primarno zbog pretjeranog savijanja šake i lakta te njihovog postavljanja u neprirodan položaj. Iako sindrom karpalnog i kubitalnog kanala imaju slične simptome poput pojavljivanja trnaca u palcu, kažiprstu i srednjem prstu, žarenjem ili smanjenim osjetu u prva tri prsta šake, a zatim i pojavom boli u korijenu šake, radi se o pritisku na dva različita živca u tom području.

Kod sindroma kubitalnog kanala dolazi do pritiska na ulnarni živac u području lakta, a nepravovremenim liječenjem može doći do propadanja živca, trajnog gubitka osjeta i nestajanja mišića šake.  

Pritiskom na medijalni živac unutar koštano-ligamentnog tunela u šaci dolazi do nepopravljivog oštećenja živca koji uzrokuje trajni gubitak osjeta i nestanak mišića palca.

Dijagnoza sindroma kubitalnog i karpalnog kanala potvrđuje se EMNG pretragom, a oba sindroma mogu se pravovremeno riješiti operacijama ruke ili šake koje u sklopu Poliklinike dr. Tončić obavlja prof. dr. sc. Josip Unušić.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
Kirurški zahvati na ruci i šaci