Milenijalci ili generacija „Y“ prva je generacija mladih koji su rasli s naglim razvojem tehnologije, a društvene mreže, novi mediji i mobilne aplikacije uvelike su utjecale na pojam ljepote i mladosti ove generacije.

Industrije vezane za ljepotu su jedne od najlukrativnijih industrija na svijetu, a tu se zasigurno smjestila i estetska kirurgija. Iako su milenijalci rođeni u doba etabliranih estetskih zahvata kao što su rinoplastika, facelifting, povećanje grudi i liposukcija, unaprijeđenjem tehnika, ali i promjenom potreba potencijalnih kupaca/korisnika, mijenjala se i estetska industrija. U modernom svijetu selfija i raznih filtera, izgledat dobro i mlado postalo je imperativ, a rezultati moraju biti vidljivi trenutno!

Kako izgledati mlado što dulje?

U zadnjih desetak godina sama industrija ljepote proživjela je svojevrsni makeover. Nekoć se svaka estetska intervencija činila radikalnom, od šminke, uklanjanja dlačica, pa do samih estetskih operacija, no danas je sve navedeno gotovo dio svakodnevne rutine, čak i higijene. U skladu s time, metode kojima se pomlađujemo i „održavamo“ postale su manje invazivne, ali frekventnije. Nekirurške metode nisu donijele samo revoluciju u pomlađivanju – osim što malim ubodima botoksa ili filera „brišemo“ tragove starenja, njima čak možemo naglasiti jagodice, usne, povećati bradu, pa čak i korigirati nos. Prema nekim svjetskim statistikama broj nekirurških čak debelo premašuje polovicu svih obavljenih estetskih tretmana, a predviđa se da će taj trend i dalje rasti. Kod sve većeg broja žena, ali i muškaraca, tretmani botoksom i filerima dio su prevencije znakova starenja, a upravo u tome i leži tajna dugotrajnog, mladog izgleda.

Dr. Dinko Tončić tijekom manjeg kirurškog zahvata u operacijskoj sali

Realna očekivanja

Razvojem novih metoda i supstanci, ljepota i mladost je trenutno dostupnija no ikad, no nemojmo se zavaravati, ove metode svakako imaju i svoja ograničenja. Jednako kako botoksom niije moguće korigirati duboke bore prisutne desecima godina, tako se ni filerom ne može korigirati velik nos, ukloniti višak kože na vratu ili povećati malene i nerazvijene grudi. Moderna tehnologija nije doskočila ovim problemima neinvazivnim i brzim rješenjima te se za njih ipak moramo osloniti na skalpel i vještu ruku kirurga. Kao i kod svega u životu, najbolje rezultate ipak daje zlatna sredina, odnosno kombinacija nekirurškog i kirurškog.

 

AUTOR TEKSTA:

dr. Dinko Tončić

Više o doktoru › 

Kao specijalist otorinolaringologije i kirurg glave i vrata započinje svoj profesionalni rad 2006. godine u sklopu privatne ordinacije za estetsku kirurgiju. Redovitim sudjelovanjem na hrvatskim i međunarodnim stručnim skupovima, kao polaznik i predavač, aktivno širi svoje znanje u području estetske kirurgije te u području nekirurških tretmana pomlađivanja i rejuvenacije. Njegovo znanje i iskustvo u operativnim zahvatima lica i tijela, s preko 3000 obavljenih operacija, kao i individualni pristup svakom pacijentu, jedni su od ključnih razloga zašto mu pacijenti poklanjaju svoje povjerenje te se rado vraćaju na tretmane i zahvate.

 

Kontaktirajte nas i zakažite svoj termin.
BEAUTY REŽIM MILENIJALACA